YMTiny tips: the difference between “Close” and “Hide” button

Monday, June 30th, 2008 – 4:45 am

Do You notice that there are 2 (two) buttons You can use to close current/active chat window/page? The first one is the Hide button that located at bottom right corner, and the second one is Close button located at left down which accessible by pressing the Menu button (see picture).

At user exprience, both buttons seem to have a same function. In fact, they have a different action in how YMTiny treats current conversation data on the active chat window.

Close button closes current active window and clears any conversation within it. Meanwhile Hide button only closes the active window, without clearing the conversation in it. So, You may consider the Hide button as a button to minimize windows instead of a button to close them.

Why does the Close button exist? (Memory heap related)

Java (MIDP) devices such as mobile phones, PDAs and smartphones usually have only limited memory for running Java applications.

More conversations mean more memories. And it may be required to “close” some windows to release some memories, since problems may occured when memory is running out.

If you want to know how many memories are available for YMTiny, you may open the About window within YMTiny.

FYI, memory in this context is different to memory to store files. You may analogize this memory to RAM on PC, which is different to files storage such as harddisk or flashdisk.

Translated from YMTiny tips: perbedaan tombol “Close” dan “Hide”. Some credits go to lowo :)

Tags:

  1. 13 Responses to “YMTiny tips: the difference between “Close” and “Hide” button”

  2. wah…akhirnya dimuat juga…hahahaha

    By lowo on Jul 1, 2008

  3. tiap kali mo login ko gagal trus yach..?

    Balas: gagalnya gimana? ada pesan errornya?

    By ibel on Jul 11, 2008

  4. Hax mau donk tips Ymtiny x cz gw bosen banget m Ymtiny ga cuman bisa chat doank yah tapi gw akuin ym ntu bgus n murah bayangin gw pke 2jam cuman 75rpuiah tapi harus pke im3.tapi gw pngen tau ko ga ada emotion x biar seru gak ada x??tolong jawab x.tnks

    By Azri_cuaem on Jul 14, 2008

  5. Mas Yusuf, trims ya.. atas YMTiny-nya akhirnya KG200-ku bisa chat dg mudah tanpa loading lama-lama, coz sebelumnya pake e-buddy sangat menyusahkan.. lama puol.. trims ya.. sukses selalu.. bisa tahu source-nya? ato belajar dimana J2ME-nya..

    regards

    iKings94

    Balas: Terima kasih. J2ME belajar disini.

    By iKings94 on Jul 22, 2008

  6. kenapa klo login gagal terus…pesan error’nya

    1. masalah jaringan sementara..
    2. securty error : untrusted MIDlet attempted to connect to a restricted port.

    mohon bantuannya…

    By fadeil on Jul 24, 2008

  7. Bapak Yusuf

    Saya salut dengan karya Anda. Bagus..sekali. Hmm…klo ada waktu gimana klo bapak ngisi kelas di tempat saya untuk Java Application for Mobile.

    By achoun on Jul 29, 2008

  8. thx bgt atas ymtiny nya, gw bangga krna ni buatan anak indonesia…
    tapi knpa formatnya hnya J2ME/.jar/.jad?
    knapa ga ada format .sis?

    kapan dibuat format .sis nya, dan kapan dibuat all versi symbian : Symbian 60 ver.1, 2, 3 dan Symbian2 lainnya

    btw coz di HP saya (N-Gage) tidak bisa…

    pdhal saya sudah bangga skali dngan apps ini, cpet, praktis, simple, tapi keren… apalagi buatan indonesia…

    pngen bgt YMTiny bisa bwt N-Gage…
    kpan ya?

    skali lagi thx alot

    By bayu on Jul 31, 2008

  9. pak, saya menggunakan ponsel BenQ-Siemens type S88. kenapa setiap login selalu gagal dan muncul tulisan (I/O Error : The requested protocol does not exist socket://scs.msg.yahoo.com;80)
    MOHON BANTUANNYA
    thx……

    By aviv on Aug 6, 2008

  10. thanx bwat ymtiny nya…btw, emoticon codenya sama gk dgn ym yg ada di kompi……

    Balas: kode emoticonnnya sama

    By ARFAN on Aug 10, 2008

  11. Pak bgmn y cara download & instal aplikasi YMTiny ke HP? Sy coba cari file downloadnya koq g ktmu2 y? Tq b4 :-)

    By Yhan agha illyas on Aug 26, 2008

  12. mas ko q mw login k YMtiny g bisa?

    katanya eror???

    mohon bantuanya donk pillzzzzzzzzzz

    By chiko on Aug 27, 2008

  13. Mas yusuf aq mau download ymtiny kok gak bs sih, dlu aq sring pke dhp lma

    By Arìz on Jun 28, 2009

  14. yahoo mobile YMTiny

    By iman on Nov 7, 2009

Post a Comment